T  H  E  A         V  E  S  T  I         P  E  D  E  R  S  E  N
 vælg et billede nedenfor 
curriculum vitae
 
forside        koncerter        cv        audio        aktuelt        galleri        links        kontakt

Thea Vesti Pedersen. Klassisk guitar. Booking af koncerter; solo og kammermusik. Årets Danske Talent 2010, kåret af Aalborg Internationale Guitarfestival

 
 
                
                        
                             
           
                       
                        
                

Thea Vesti Pedersen er Solistuddannet klassisk guitarist, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og fra Escola Superior de Musica de Catalunya, Barcelona. Her har hun studeret hos Frederik Munk Larsen, Erling Møldrup og Àlex Garrobé.

Thea er kåret som Årets Danske Talent 2010 af Ålborg Guitarfestival.

Juryen skrev ved hendes debutkoncert i maj 2010 ”Thea Vesti Pedersen er en musiker som formår at tryllebinde publikum i det univers som formes via hendes både intelligente og kultiverede musiceren.”(...)”et særdeles højt kunstnerisk niveau såvel teknisk som musikalsk.” (...)”scenisk nærvær og præsens”.
Udover at være aktiv sologuitarist spiller Thea koncerter i trio med Mikkel Ib (slagtøj) og Niels Jørgen Tranberg (baryton). Desuden arbejder hun ofte som projektleder i eksperimenterende opsætninger, hvor klassisk musik optræder i nye sammenhænge. Senest har hun været ophavskvinde til opsætningen ASYL!Koncert, - en tværkunstnerisk og tværkulturel opsætning der blev til i et samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og AROS.
Thea dyrker samspillet på tværs af genrer og kunstarter. Hun indgår i faste konstellationer med den digitale mediekunstner Signe Klejs, med sanger og sangskriver Kristina Holgersen, med skuespilleren Mia Møller (diHva) og med flamencodanser Kirstine Hastrup. Desuden er hun medstifter af Lydenskab, et musikerfællesskab, hvor 8 unge klassiske musikere udfordrer det klassiske koncertsalsbegreb.
Læs anmeldelser her

”Vi havde en meget smuk og fantastisk koncert i Gosmer kirke. Det store rum blev fyldt med Thea Vesti Pedersens fremragende guitarmusik fra flere lande og i forskellige genrer.

Hun spillede med stor indfølingsevne og intensitet og der var en fortættet stilhed, selvom der var rigtig mange mennesker i kirken. Det var en rigtig god oplevelse.”

Tove Østergaard Christiansen, Organist i Gosmer Kirke

 

Karen Toftegaard, Byen Kalder, København. Anmeldelse af Teater Dihva’s forestilling ”Ensom Quinde, der har spillet på Bådteatret og Katapult:

 

”…en aktuel og uprætentiøs forestilling, der skiller sig ud fra det øvrige teatertilbud som en særlig perle.”

…”En utroligt velspillende og energismittende duo, der styrker hinanden – denne styrke giver forestillingen en naturlig integritet. De klassiske guitar-passager, der spilles med en tempe patetiske og selvoptagede univers giver